En Yeniler

1 Temmuz 2015 Çarşamba

OpenDNS Satıldı!




DNS’i bizim kadar seven ve yakından tanıyan bir başka ülke yoktur muhtemelen. Erişim engelleri ile karşılaştığımız ülkemizde, kullanıcılar pek güven vermeyen DNS hizmetleri yerine GoogleDNS veya OpenDNS’e yönelmişti. Profesyonel DNS çözümleri ile dünya çapında tanılan OpenDNS, geçtiğimiz gün Cisco tarafından satın alındığını duyurdu.

Bilişim sektöründe hizmetleri ile öncü kuruluşlardan olan Cisco, bulut tabanlı bireysel ve kurumsal hizmet veren OpenDNS firmasını tam 635 milyon dolar ödeyerek satın aldığını açıkladı. OpenDNS’in son verilerine göre günde 65 milyon aktif kullanıcı ve 70 milyar DNS sorgusu yapılıyor. Bu rakamlar göz önünde bulundurulursa satın alma işleminin Cisco adına oldukça karlı olduğunu söyleyebiliriz.

OpenDNS’in DNS Hizmeti Devam Ediyor
OpenDNS; bireysel ücretsiz DNS hizmetinin yanında, NVIDIA, Xerox ve Evernote gibi büyük firmalara bulut tabanlı güvenlik hizmeti sunuyor. Peki, Cisco tarafından satın alınan OpenDNS, eskisi gibi ücretsiz DNS hizmeti sunacak mı?

208.67.222.222, 208.67.220.220 olarak da tanıdığınız OpenDNS, ücretsiz DNS hizmetini devam ettiriyor. Tahminlere göre Cisco tarafından satın alınma işleminin tam olarak gerçekleştirilmesinden sonra bu hizmet yine ücretsiz olarak devam ettirilecek.